Snart är jag i en trädgård i England istället

Här tänker jag dela med mig av mina funderingar kring trädgårderandets glädjeämnen och vedermödor,både det egna och andras. Om två veckor ska jag vara volontär i en trädgård i England! Tänkte lägga ut lite berättelser därifrån , foton och ev ngn teckning eller så. Just nu funderar jag mycket över kläder – man kan knappast vistas i en stor , delvis offentlig  trädgård i sina avlagda,trasiga gamla jeans och skjortor som man kan i en undanskymd trädgård hemmavid. Enda instruktionen är – vädret kan vara ombytligt i april!! det jag annars ägnar tiden åt är att lära mig alla termer för verktyg, jordar och inte minst alla ogräs- inte precis ngt jag kan på engelska! En del av dom har så underbara namn – ground elder, shepherd´s purse, goosegrass.. det blir till att öva . Borde ha läst min gamla älsklingsbok ”En andra natur” av Michael Pollan om ogräs på originalspråket så hade jag kanske kunnat detta redan??

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *