Vårtecken

15 grader varmt, sol, omöjligt att förstå att det häromdagen var snö överallt och att stora trädgrenar knäcktes av tyngden av snön.Idag lärkor, tranor och tofsvipor i skyn och blommorna bara öppnar sin vida famn för att ta in solen! I Botan fanns ett hav av snökrokus där en ensam humla surrade omkring helt salig….. Både på lilla balkongen i stan, i Botan och i trädgården  ute på landet hos en son  spritter det av liv i jorden. Påskliljor och blåstjärnor liggwr i startgroparna.

Crocus tommasinianus,Snökrokus
Helleborus x ericsmithii på balkongen
Krokus i ett hörn av trädgården
Leucojum vernum , snöklocka
Hepatica transsilvanica Ungersk blåsippa i Botan Lund
Viburnum x bodnantense, ’Dawn’, Hybridkejsarolvon som blommar på bar kvist i Botan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *