Jag är här!!

Känner mig faktiskt lite mallig! Kört vänstertrafik alldeles ensam på småvägar, hittat till mitt boende i en liten by igårkväll . Idag for jag på måndag morgonen genom Ashdown Forest ( Nalle Puhs skog, ett urskogsreservat med hedmarker och fantastisk utsikt över Surrey) bland bluebells och blommande ginst , sen genom bokskog som just slår ut, förbi några bondgårdar, fram till Clinton Lodge och kom fram lagom i tid. En sån känsla- parkerade bilen och klev in bakom häckarna  med mina stövlar i handen, gick runt huset till altanen och där kom Lady Collum och hälsade mig välkommen. Nu ligger jag på sängen och slappar i solskenet efter en hel dags arbete i The Herb Garden där det ser ut som i en 1700-tals klosterträdgård. Detta kommer att vara ännu bättre än jag kunnat föreställa mig.

Hundtandslilja

 

Tänk er- man går där i denna helt underbara trädgård  och lukar, gödslar, blåser löv, täcker öppna ytor med täckbark mot ogräset.Och varje gång man ska slänga skräp, hämta ett verktyg eller så passerar man delar av denna spännande trädgård och ser blommande magnolior, körsbär, slån och massvis med vårblommor- Camassia, Erythronium, Fritillaria meleagris, Leucojum, Narcissus poeticus, Hyacinthoides non-scripta .

 

Körsbärsblom

Och massor är precis i knopp, på väg att slå ut.Flera veckor före oss i Skåne och alldeles alldeles underbart.

I morgon ska jag få öva mig på att göra ställningar till pionerna

pionstöd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *