Being behind the scenes of..

Huvudträdgårdmästaren Gavin är skotte, han säger Aye och ler vänligt, går runt på ägorna, leder och fördelar arbetet, gör såklart en hel del själv också( planterar träd t ex) och har totalkoll på sin ”lilla armé” som han kallar oss. Armén är mest kvinnlig , består av tre deltidsanställda kvinnor och en man. Plus mig just nu då…En av kvinnorna har jobbat där i 18 år!! Hon bara älskar denna trädgård!Och är huvudansvarig för the staking av alla plantor- de nästan vävda stöden till spionera och massor av andra växter. Alla pratar trädgård , mat och matlagning och en massa annat medan vi jobbar. Vi dricker te/kaffe tillsammans med Lady Collum halv elva, mkt välregisserat, inga kakor eller så, vi har frukt med oss. Kopparna prydligt uppställda på små fat, en i taget får sin dryck, sen sitter vi runt det stora köksbordet och språkar om allt möjligt . 

Lunch äter vi i eller utanför det lilla trädgårdsskjulet på gamla plaststolar, tittar i växtböcker, mattidningar, letar efter roliga trädgårdar eller antikmarknader eller annat att gå på. Planerar strategin inför den öppna trädgården nästa  söndag, då det kan komma flera hundra personer som alla ska ha fantastiska kakor som bakas inne i den gigantiska AGA-spisen av en kvinna som just börjat  på jobbet och provbakar för fullt inför nästa helg! Jag och Gavin stod inne i växthuset igår, jag skulle omskola en massa små plantor  och han var helt lyrisk över doften inne i ett växthus. Själv var jag lyrisk över att stå där med en blyertspenna och göra små hål och putta ner alla de små söta Scabiosa och Gaura lindheimi ” the dancing bride” innan vi gick ut och planterade massor av nyuppdragna Campanula och Orlaya grandiflora i the Potager…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *