En vecka redan????

Jag har just tagit ett långt uppfriskande bad i det stora badkaret hos min landlady efter ännu en varm dag i trädgården. Tidigt på morgonen ligger det dagg i gräset och man ser om någon gått där.

Early morning at Clinton Lodge

Till kaffet idag berättade Lady C. om de trädgårdar hon besökt igår och alla spännande idéer hon fått där .Vi provsmakade en av kakorna som ska finnas för besökarna på öppen trädgård den 29/4. Vi putsar och fejar för detta event, även om  det förstås är saker som skulle ha  gjorts ändå….T ex har jag och Margareth idag rensat terrassen- alla små timjanplantor har separerats från mossa och ogräs, alla förgätmigej plockats bort ur trift och daggkåpa – så att det ska se ut som om allt bara växer mellan springorna helt oplanerat och utan att ngn människa behövt anstränga sig.Och hela tiden hjälper Lady Collums lilla hund till med små glada nospuffar och glatt humör.

terrassen innan värmen kommit

En tur i växthuset blev det idag också – alla streptocarpusplantor har städats, Sweet Peas och Squash såtts . Medan Rebecca har satt upp intrikata ställningar till luktärtorna som kommit längre och som ska planteras ut nästa vecka. Vi har gått runt och tittat på alla formade , uppstammade träd- japanska lönnar och Robinia och alla underbara , utslagen variegerade tulpaner- vit/gröna, vit- gulgröna ( Tulipa ’Spring Greeen’ )och rosa/gul/vita

Spring Green

Och så har vi suttit i skuggan under kastanjerna och ätit vår medhavd lunch och pratat om vilka trädgårdar vi vill hinna besöka , hur vi har det i våra egna trädgårdar och njutit av sommarvärmen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *