Tulpaner tulpaner tulpaner

Kan ju inte bara skriva om LadyC:s trädgård. Lite kort om Standen, National Trust – hus och trädgård/park. Proppfullt med ystra engelsmän/kvinnor och barn i sommarsol- glassar, vilstolar och glada tjut i varje hörn av trädgården. Huset är en underbar Arts&Crafts-skapelse, designat /ritat av Philip Webb , väl värt ett besök, fylld av Willam Moris-tapeter och tyger och i alla sovrum ligger fantastiska handbroderade överkast som frun och döttrarna i familjen Beale gjort i det allra vackraste rummet- The Morning Room. Försöker tänka mig hur det är att ha  ett liv där man har ett speciellt rum bara på morgonen!!

Morris

Just nu gäller dock tulpaner och magnolia- magnifika rabatter i alla tänkbara kulörer.Nästa helg hoppas jag på ännu fler tulpaner. Och har jag tur finns det tulpaner kvar i blom när jag kommer hem- fast säkert är det ju inte med vädret i år! Läste nyss Gunnel Carlssons blogginslag från Amsterdam / Keukenhof http://www.tradgardsriket.se/2018/04/gron-gladje/#.Wtwt6cusvQY.facebook

Fast själv blir jag kvar i England och tänker mig ev till  Pashley Manor med

30 000 planerade tulpaner( här vara det ”bara” 10 000)

Tulpaner Standen 3 bilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *