Herrskap och tjänstefolk

VId förmiddagsfikat idag var vi bara några stycken, däribland Lady C. Jag kände mig plötsligt som i ett avsnitt av Downton Abbey eller Brideshead revisited…

En stor renovering pågår av huset på Clinton Lodge och vi fick höra om hela historien bakåt, om serveringsgångar, husor och betjänter  ( före Ladys tid, dom har bara haft en kokerska /hushållerska )apropå att jag undrade om jag kunde få gå husesyn någon gång. Vår Lady C är en nog så modern och demokratisk sådan, men vi sitter där ändå mitt i klasskillnadernas Mekka, med  en arbetsgivare som har lunchbjudningar i full galastass, som träffar gamla skolbekanta som man ” kan läsa om varje dag..”, som åker till slott där prinsar och prinsessor rör sig.

The Rose Garden

Jaja, precis som en bal på slottet är det ändå alldeles underbart att vistas här! Att vara i en trädgård ” where we aim for perfect, but never quite get there ,but at least we can have everything pristine at this time of the year, makes it so much easier the rest of the year ”

The Canal Garden

 

Så idag har jag kantskurit gräs runt poolerna i The Canal Garden och i The Rose Garden och rensat ogräs medan en liten grupp turister andäktigt vandrat runt med Gavin som guide.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *