Vanessa Bell och Duncan Grant

Haft ledig dag- besökt ett ofattbart intressant ställe, en bondgård som från 1916 hyrdes av några av centralgestalterna i Bloomsburygruppen https://sv.wikipedia.org/wiki/Bloomsburygruppen och som nu är öppet som ett levande museum, en hyllning till konsten, litteraturen och de fria tankarna, för allmänheten sedan 80-talet. Varje yta i huset är bemålad av konstnärer och fylld med vecka föremål. Huset samspelar med trädgården , i vissa rum blir man stående stum när man ser ut över blommor och buskar ,dammen, kritakullarna ner mot kusten och samtidigt ser målningar på varje spiselkrans, garderob, fönsterbräda, dörrpanel, badkar..

Charleston Farm

När jag gick i trädgården kändes den enkel, förmodligen för att jag var fylld av konstupplevelser. Men den var fylld med tulpaner, förgätmigej, löjtnantshjärtan och gyllenlack ,en vacker och livsbejakande cottage garden omgiven av höga murar med byster och urnor överallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *