Singing in the rain

En av tjejerna som jobbar hos Lady C säger att hon är en ”fair weather gardener” till vardags, men här på jobbet gäller arbete ute året runt i alla väder.

 

Man gräver, planterar, beskär och förbereder även i december och januari den här sortens klimat. Blir man avundsjuk?? Ja.samtidigt inser jag att väldigt mycket av det som finns här faktiskt går att odla hos oss.Men visst, häromdagen beskar jag 16 stycken Ceanothus ’Gloire de Versailles’ och ’Abundance’  , höga som små träd, fick använda stege och grövsta häcksaxen och grensåg. Där hemma hoppas jag fortfarande få en sådan säckbuske att överleva. I en växtkatalog här beskrivs den ” californiska syrenen” som en lämplig nybörjarväxt, som kräver så litet arbete:(

Gloire de Versailles

Regnet öser ner en stor del av dagen. Lite då och då möts vi i skydd av något tak i någon av de vackra byggnaderna i trädgården och pratar om livet i allmänhet, glädje och sorg,trädgårdar och senaste nyheterna i världen, idag Korea och ABBA bl.a. Pratar om misslyckade försök i våra egna trädgårdar., om mullvadar, gödsel, koltrastar…

På em när vi är på väg att ge upp av trötthet och rotblöta , dyker  Gavin upp med en liten påse chokladpraliner!!

Och vi står där i regnet bland blommande wisteria och viburnum och funderar över hur söndagens väder kommer att påverka besökarantalet i Clinton Lodge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *