Aprilväder

Från högsommar till januariväder- som det ska vara i april, men inte roligare för det…. Hela helgen har det blåst, regnat och idag kulminerar det med 3 plusgrader och ösregn.Lite intressant att notera att även i Lady C:s trädgård tror man att ”ingen” ska komma när inte solen skiner, alla vankar runt och oroar sig redan på fredagen inför söndagen.Varenda maskros är borta, alla löv är borträfsade och alla tulpaner står i givakt.Man måste vara förberedd på allt från noll till 400 besökare.

The pool garden, Clinton Lodge

 

I väntan på detta evenemang åker jag, påpälsad i dubbla tröjor och byxor, till Wakehurst,  en del av Kew gardens botaniska i Sussex, där världens största fröbank finns, https://www.kew.org/wakehurst/attractions/millennium-seed-bank.

Här finns inhemska och exotiska växter, stora designade landskap, känns som en blandning av Alnarp och Sofiero ibland med alla enorma träd och dalgångar med vatten och jättesamlingar av rododendron och azalea som är så färgstarka att det nästan gör ont i ögonen.

Wakehurst, Sussex

Massor av spännande , nyanlagda planteringar. Men ibland blir det lite komiskt det här med mode inom växtvärlden  tycker jag, när ”alla” plötsligt har vissa växter. Även här är det mycket populärt med svart ormskägg och kritvita smala björkar. (Till skillnad mot Lady C som har ett sparsmakat färgschema och inte släpper in saker bara för att dom blivit populära, årets perenn eller annat.)

Ophiopogon planiscapus ’Nigrescens’

På söndag em kommer drygt 100 personer till Clinton Lodge, vi serverar te och kakor och svarar på frågor om växter, planteringar, vattenkonsten och ägorna och har mycket roligt.Vilken tur jag hade som kom hit häromåret tack vare Karin Lagergren och https://www.karins-tradgardsresor.se/.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *