Sista dagen med gänget

Det är lite mer än ett dygn sedan jag lämnade Clinton Lodge. Jag fick min intervju med Lady C och fick dessutom en egen, härlig rundvandring i varenda rum i hennes hus med åtta sovrum och badrum överallt. Lady C har brutit benet och har ett stöd som gör att hon inte kan böja benet. Men detta hindrade henne inte på något vis från att klättra runt i spiraltrappor och trånga skrymslen högst upp i de gamla servant´s quarters.

Hela byggnaden , som är från slutet av 1600-talet och 1700-talet, är interiört (precis som trädgården)en spegling av engelsk historia med olika epoker i olika rum , fyllt av konst, porslin , tidstypiska tapeter och textilier.Både the head gardener och the housekeeper bor i tjänstebostäder som hör till egendomen.

Torsdagen ägnades åt att hyfsa till alla de pelargoner som snart ska ut och ersätta förgätmigejen i de stora träkrukorna på terrassen. Lady C klipper bort blommorna på dom …  Nu fick dom komma ut i kallbänken ett tag. Sen rensade vi hela lundpartiet, klippte ner alla blomstänglarna på snöklockorna,  innan hela området där  fick en ny omgång ”mulch”- det går åt ofattbara mängder. Men som Gavin säger- det finns så mycket fina sällskap och så många fina idéer, men det handlar ändå om jorden , vattnet och näringen om man ska lyckas eller inte i en trädgård! På eftermiddagen låg vi fyra stycken och slet upp stora ogräs i the Woodland , där det ännu mest är styv lera. Och denna sista dag blev det förutom rensning av de dubbla perennrabatterna en ny omgång uppstagande av perenner, nu floxens tur. De gula trädpionerna slog ut,  liksom brunnävorna, Maianthemum racemosum tog plats bland de vita tulpanerna, där några vita pioner stack upp och allt gräs klipptes igen.

Mourning widow

Vi hade vår sista förmiddagsfika med kakor och när jobbet var slut tog jag en extra runda med kameran. Det är faktiskt helt enastående att ha fått vara i denna trädgård och dessutom ha haft så otroligt trevliga trädgårdskamrater- vi har verkligen haft kul, t.o.m när vädret varit eländigt kallt och regnigt.

Jag kommer att sakna denna trädgård!!!!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *