Garden museum

Vilket land England är – t.o.m ett eget museum har dom för denna fina nationalsport ”Gardening”!! Anledningen för mig att gå dit är att min arbetskamrat hos Lady C visat mig en artikel i The Times om en konstnär som målat , förädlat och odlat framförallt irisar och jag blev så fascinerad. Så just nu finns en separatutställning med hans konst -Cedric Morris  The Artist Plantsman- den första på över 30 år. Han tog fram mer än 90 nya irisar och var känd både som en modern konstnär och en framstående trädgårdsmänniska. Det lyser i tavlorna och man förflyttas till hans hem i Suffolk, där han startade en konstskola tillsammans med sin livspartner förutom allt annat han hann med under sitt långa liv.

Man skulle kunna ägna många timmar åt att gå på föreläsning inne i muséet- många av de stora är intervjuade och berättar om sitt trädgårderande liv på bildskärmar och överallt finns roliga prylar från trädgårdens historia interfolierat med texter om Jekyll, Page och alla dom andra.

Väl värt mer än ett besök skulle jag säga! Med läget på South Bank bland Londonplataner och flanörer vid Themsen. Ovanpå det kan man klättra upp i ett högt medeltida torn och få minst lika bra utsikt över London som man får från the London Eye, fast det ingår i entrépriset till museet .

När får vi ett sånt här museum i Sverige??

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *