Lite mer inspiration

Sen sist har jag varit och hälsat på i en av sönernas trädgård med pioner, buxbom, örter och clematis

Underbart pionår….

 

och i en god väns lilla fina trädgård  med lundplanteringar och mycket annat vid Drevviken .

Massor av vackra irisar

Samt sett fem härliga trädgårdar på Mälaröarna igår i STA:S regi.Såå inspirerande!

Torkan och värmen liknar ingenting , enligt SMHI var det all-time- high i maj  https://www.smhi.se/klimat/klimatet-da-och-nu/manadens-vader-och-vatten-sverige/manadens-vader-i-sverige/maj-2018-meteorologi-1.134781

Och det lär bli samma sak i juni . Folk pratar om 1955 och 1800-talet. Alla växter blommar som om dom var i en annan tid eller bara tynar bort.

Härlig installation på Färingsö

Utanför Teckomatorp och vid Drevviken har man vattnat och de ljuvaste växter förgyller- pioner, irisar, nävor och rosor. Långa varma kvällar med måltider som om man bodde vid Medelhavet, fika under  parasoll eller trädskugga, man söker lite blåst och vindpustar. Några av gårdagens besöksträdgårdar hade inte kunnat vattnas på länge, andra måste ha vattnats dagligen med alla frösådder, nyuppdragna plantor ,stora dammar och blomsterfägring.

´Strawberry Fields´, här är Beatles i trädgården igen

Vi är ett fascinerande släkte ,vi  i trädgårdsnördarnas rike. Lite som fågelskådare och botaniker eller frimärkssamlare, men väldigt mycket är det som Christopher Lloyd  skrev  i The Well Tempered Garden , att trädgårderandet är en så mångsidig  sysselsättning att om man gav ett antal människor en lika stor , likvärdig bit mark skulle inte någon trädgård likna den andra för att det är så extremt personligt. Det blev extra tydligt för mig nu på STA:S riksmöte i Stockholm  i helgen http://www.sta-stockholm.se/riksmote-2018

att trädgårderandet för oss alla har så många ingångar, anfallsvägar, kunskapsnivåer, är en salig blandning av tro, tyckande och vetenskap, historia, erfarenhet, tycke och smak  och väldigt mycket en fråga om personlighet och temperament. Lägg därtill till pengar, fysisk förmåga, tid och möjlighet att förverkliga de idéer och tankar man har.

Om man går runt i en trädgård tillsammmans med andra får man syn på helt olika saker, blir berörd av olika former, ting och intryck, kan helt olika saker och berikas på helt olika sätt. ….men oberörd är ingen som är i en trädgård.

Sitter just nu i ökenhetta på ett tåg utan fungerande AC men med en magnolia och en epimedium som jag vunnit på växtlotteriet. Det har regnat 11 mm i natt i min trädgård säger maken!!!! Lycka !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *