Projekt nr 5- i ytterkanterna av trädgården

Oj vad mycket man vill och så mycket mindre tiden räcker till! Senaste året har det blivit alltmer woodland/lundväxter från alla växtlotterier och växtmarknader.Så då har det blivit en lund bakom alla  fina buskar  som börjat fyllas med många sorters ormbunkar, lite trillium, epimedium, geranium , kobrakalla och annat smått och gott.

 

Och fler och fler lökar! Min ambition med en romantisk lökäng som sedan blir klippt gräsmatta under resten av växtsäsongen går fint. Inte så fylld ännu som jag hoppats på, men ”good enough”.

 

Vi ska alldeles snart bli med hund och har därför fått ordna stängsel i trädgården på flera platser där det inte fanns innan.Det har givit lite mer struktur åt en del av rabatterna som fått en baksida med grönt stängsel..

Stängslet ger en tydlig avgränsning mot den höga häcken och fälten bakom rabatten

 

 

Vi har också fått lite tydligare avdelningar mellan de olika rummen i trädgården tack vare stängsel och en ny häck av rosenspirea som är uppsatt mot skogen norrut. Där har jag satt in nya buskar och träd och försöker komma ihåg att plantera in digitalis, liljor och annat högväxande som kan titta fram i skogsbrynet…

Stenpartiet ligger fortfarande på planeringsstadiet- men det finns ju många projekt som tagit år från tanke till skiss till handling .Medan andra knappt hunnit tänkas förrän dom är genomförda!

Ju mer tid jag kan vistas i trädgården desto viktigare blir det att  ha växter som blommar alla säsonger- som en god trädgårdsvän brukar beskriva sin trädgårdsambition- ” jag har alltid något som blommar”- precis så vill jag ha det! Här geranium och myskmadra i maj månad.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *