Vatten vatten bara vanligt vatten…

Det är verkligen spännande det här att det aldrig är likadant något år. Jag har fört trädgårdsdagbok med ojämna mellanrum, eftersom jag tycker det blir för enahanda att göra det varje år, men det slår mig alltid att det är extremerna som blir kvar som starka minnen när man snabb-bläddrar en dagbok- såå kallt eller extremt torrt , blött, regnigt, fullt av löss, av mullvadshögar eller vilken sen vår eller vilken tidig vår… och i år ngt så märkligt som en sen kall vår och så pang på det en extremt varm sommar innan juni börjat.

De som har sin trädgård i zon 0,5 klagar över att allt snart har blommat över. Hos oss  där det är 7-10 dagar senare än i Malmö- Lundområdet har rosorna satt galet mycket knoppar, men en enda ros blommar än så länge i trädgården- den vackra Harison´s Yellow ( som jag var så säker på hade att göra med George Harrison i The Beatles, men alls icke, utan en namne till honom i Texas på 1830-talet gav namn åt denna Texas gula ros som besjöngs av Cacka Israelsson på 50-talet https://www.youtube.com/watch?v=7nwBJbAiPBA )

Annars är det bevattning som gäller- tur man har egen brunn och mycket energi – de buskar och träd som planterats nu i år är känsliga för torkan och såg så ledsna ut 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *